Dag 7: Rostov-au-Don naar Elista

Geplaatst: juli 24, 2011 in Uncategorized

10 juni 2011
Sponsor van de dag: wederom Pedro, Ellen, Michelle en Celine! Hartstikke bedankt!

Hoewel we redelijk op tijd op waren hebben we deze dag veel tijd verloren. De Lada van Jeroen en Krispijn moest gelast worden omdat het roof rack aan het doorzakken was. Een inschatting van de tijd die hiervoor nodig was bleek niet helemaal juist. Toen we eenmaal zijn gaan rijden om ze te zoeken raakten we elkaar kwijt maar gelukkig konden we op een gegeven moment via de ‘bak’ elkaar nog nét horen. Het werd uiteindelijk half 2 alvorens we de stad uit konden. Zonder hulp van de lokale bevolking was ons dit overigens nooit gelukt. Een taxi voorop doet zo wonderen. Tot onze verbazing horen we om 13.00 uur nog andere teams over de radio.. wat is daar aan de hand geweest? Ook iets of iemand doorgezakt? 😉

We rijden vandaag naar Elista, de Boedhistische hoofdstad van Europa. Dit is nog een rit van zo’n 500 km. We hebben dus nog wat voor de boeg.

Uiteindelijk komen we rond middernacht in Elista aan en besluiten om hotel Elista als slaapplaats te nemen. Even worden we nog aangehouden door een nieuwsgierige oom agent. Nog voor hij iets kan zeggen geven we hem een hand en vragen naar hotel Elista. Met uitleg van onze Challenge en wijzend naar de sticker met de route en de vertalingen ontwijken we allerlei controle rompslomp. “Oke, is het daar? Bedankt!” Buiten op de parkeerplaats treffen we nog andere teams die hier slapen. Met een ongelooflijke partij tegenzin van de receptioniste (die net weer wakker was geworden) slagen we er om half 1 in om onze boeking te doen. De papierhandel verzorgen ze later wel, ’s morgens mogen we alles op komen halen. Nu had ze even geen zin. Morgenvroeg gaan we foto’s schieten van alle tempels..

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s