Ons team

Wie zijn wij en wat gaan we doen?

Wij zijn Mat en Alfons Peters, vader en zoon en wij gaan de Mongol Challenge 2011 rijden.

De Mongol Challenge 2011 is een Challenge, géén rally, waarbij teams met hun hiervoor speciaal geprepareerde auto (bouwjaar >2002, motorinhoud <1200 cc) ten behoeve van het goede doel van Amsterdam naar Ulan Bator (Mongolië) reizen. Een rit van ruim 10.000 km over wegen van asfalt tot gras. Middels sponsoring is er voorafgaande aan de start op 4 juni 2011 zoveel mogelijk geld opgehaald om zowel de auto, die van dit geld gekocht is, als ook alle uitrusting en alle middelen (€), ten gunste van het goede doel te laten komen.

Onze vakantie zal dus volledig in het teken staan om zoveel mogelijk bij te dragen aan het goede doel, terwijl we een mooi, maar soms ook zwaar avontuur meemaken.

Wie zijn we?

Mat is 57 jaar, getrouwd met Wilma, vader van Hilde en Alfons, werkzaam als zelfstandig assurantietussenpersoon bij QuinteS te Uden en al ruim 30 jaar woonachtig in Wilbertoord (N.Br.).

Alfons is 29 jaar, HEAO Commerciële economie en HEAO zelfstandig ondernemerschap gestudeerd, werkzaam als financieel manager bij Kliniek ViaSana te Mill, opgegroeid in Wilbertoord (N.Br.) en nu woonachtig in Cuijk.

Al toen de kinderen klein waren ging de familie Peters rondtrekkend op vakantie. Met een camper werden vele landen in Europa bezocht. Het afleggen van grote afstanden is ons dus niet vreemd. Daarnaast zijn zowel Alfons als Mat redelijk bekend met minder ontwikkelde landen zoals de landen die voor deze Challenge op het programma staan. Vakanties aan de kust in Frankrijk zijn voor ons niet weggelegd. Liever zien wij ons rondtrekkende door minder toeristische landen zoals bijvoorbeeld Bulgarije.

De voorliefde die we beide hebben voor auto’s en alles wat daar mee te maken heeft, maakt het ook mogelijk om dit soort lange en extreme reizen te maken. Voor ons is iedere kilometer weer een nieuwe uitdaging!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ervaringen

Zoals op vele gebieden is het ook bij deze Challenge een pré om ervaring te hebben. De reis zal niet altijd makkelijk zijn en het uiterste vergen van zowel de auto als ook van ons als team. Onze ervaringen waarom wij denken onze belofte aan de sponsors waar te kunnen maken en deze Challenge tot een goed eind te brengen:

–          Mat: Als dienstplichtige gewend geweest om te ‘overleven’ en door te zetten onder erbarmelijke omstandigheden
–          Mat: Opgegroeid op de boerderij gewend om ‘door te kunnen gaan’ wat moet, dat moet.
–          Mat: Kennis van voormalige Sovjet beïnvloede landen vanwege diverse bezoeken aan Bulgarije en Polen
–          Mat: Als voormalig automonteur de noodzakelijk kennis om de auto rijdende te houden.
–          Alfons: Eerder in Australië ruim 10.000 kilometer afgelegd, bivakkerende in de auto.
–          Alfons: Verschillende vakanties per auto in voormalige Sovjet (beïnvloedde) landen gereisd, w.o. Bulgarije, Oekraïne, Roemenië en Polen.
–          Alfons: Backpackend door Peru gereisd
–          Alfons: Bedrijfshulpverlener bij Kliniek ViaSana

Advertentie
reacties
 1. mongolchallenge schreef:

  dit is een testreactie.

 2. Jeroen Vermeulen schreef:

  hey

  leuk dat jullie ook mee gaan richting Mongolie. wij doen ook mee met een lada niva. succes met de voorbereiding.

  grtz

  jeroen

 3. Jo van Gemert schreef:

  kei jaloers, veel succes. leuk dat jullie een stop hebben in Preslov, hier kom ik vaak.

 4. […] projecten in Ulan BatorMicrokredieten in MongoliëArtsen Zonder VakantieOns teamSponsoringOnze sponsors!Hoe kan ik sponsoren?Sponsoren als bedrijfDoneren […]

 5. Robin schreef:

  Hallo Mat en Alfons,
  Wij hadden al zoveel gehoord vanuit oisterwijk over jullie avontuur dat we het nu echt tijd vonden om eens een bericht te sturen. Gaaf om te lezen waar jullie met jullie auto allemaal langs komen! Veel succes nog en groeten uit Den Haag!

  Janneke en Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s