UPDATE!

Geplaatst: juli 3, 2011 in Uncategorized

Zozo, jullie hebben er erg lang op moeten wachten maar we hebben even tijd gevonden om een update te geven. We hebben een aantal zware dagen achter de rug (feitelijk heel de trip door Mongolië) waarbij we nauwelijks tot geen bereik op onze mobiele telefoons hadden, laat staan internet. Onze excuses! Wellicht hebben jullie wat van de route kunnen volgen via de andere teams.

Mongolië is een ontzettend mooi land, heel erg onbegaanbaar en ongerept en met veel verschillende type mensen. Sommige dorpen zijn zo onderontwikkeld dat het erg lastig en bijna onveilig is om er te zijn, terwijl andere dorpen weer warmte en gastvrijheid uitstralen tot bijna aan het volgende dorpje 😉 Reken dan op afstanden van zo’n 200 km tot het volgende dorpje over wegen waar we wel over kunnen schrijven, maar die je je toch niet kunt voorstellen zolang je er niet overheen bent gereden. Een klein voorbeeld; het muntgeld in de portemonnee van Alfons (die in het dashboardkastje van de auto lag) kwam plotseling op de mat van de auto te liggen. En de tentharingen die we in een zakje links achterin de kofferbak hadden liggen vonden we later terug onder alle andere spullen aan de andere kant van de auto. Werkelijk onbeschrijfelijk en niet te bevatten als je er niet bij bent geweest.

Ook de klappen die we gemaakt hebben op de weg kun je niet bevatten. De extra steunen van de imperial zijn door de klappen en trillingen helemaal middendoor gescheurd. In Nederland maken we ons al zorgen wanneer je een stoeprandje raakt; hier rijden we 30 graden stijl omhoog over een berg die je te voet misschien nog wel zou laten liggen vanwege alle puntige stenen, keien en rotsblokken. De foto’s zullen hopelijk later een beetje een beeld geven.

Ook onze problemen bij de overstroming na hevige regenval moeten ondersteund worden met beeld en geluidsmateriaal want dit hadden wij ons niet kunnen voorstellen. Alles was werkelijk overstroomd en we hebben dus s avonds maar besloten om in de auto te blijven op een hoger gelegen stuk omdat we niet meer voor of terug konden. Dankzij de Lada Niva’s van Jeroen en Maurice zijn we uiteindelijk wel uit dit gebied geraakt, nadat de volgende dag het water iets gezakt was. Een ervaring die we niet zullen vergeten. Sowieso hebben we veel te danken aan de Lada’s want eigenlijk is dit land helemaal niet te doen met een 1.2 Skoda zonder 4 wielaandrijving. Dus nogmaals ontzettend dank jongens!!

Inmiddels zijn we na een geweldige zelf vormgegeven finish nu in Ulanbaator. Helaas hebben we de officiele finish niet gehaald omdat we op de allerlaatste dag nog dubbel pech hadden met de Lada’s. Asfalt is niet goed voor deze auto’s ;). Samen met de Olijke Twee in het kwadraat, plus 1 (Thea, Marielle, Bram, Nienke en Michael) met daarachter op sleep de Lada van Maurice (met Luuk en Thom er ook nog in) onder verkennende begeleiding van de Skoda voorop, zijn we 380 km!! van de plek des onheils toch gefinished. Niet voor te stellen, dat is zo ongeveer slepen van thuis tot aan de Franse grens…

Onze afgeladen Skoda (met de spullen van Bram en Nienke erbij) is zonder noemenswaardige problemen (2 lekke banden, 1 kromme velg, een kapotte bobine en een behoorlijk gebruikte carterplaat) dus succesvol naar Ulanbaator gereden…onbegrijpelijk, maar wel de realiteit.  Supertrots en ontzettend blij zijn we dus gefinished met ons eigen groepje die-hards 🙂 .

Nu hebben we even wat dagen in Ulanbaator gehad om zaken te regelen. De auto is verkocht en het geld gaat naar de goede doelen. Gisteren hebben we bij het gezamenlijke afscheidsdiner een schenking gedaan aan Veronica Smits van Oyen die zal zorgen dat het geld terecht komt bij kinderen met kanker. Ook Roy Fraser krijgt voor het irrigatie project geld om een waterput aan te leggen (hier komt meer bij kijken dan een gat boren omdat het in de winter (-40) ook allemaal moet blijven werken.

Vanmiddag gaan we met Ada op pad (samen met Arthur, Ferdie, Thom en Luuk) naar de blinden. Dit project ondersteunen we ook. Het gaat dan om een vorm van microkrediet zodat zij geld kunnen verdienen met de werkzaamheden die ze wel kunnen doen als blinden. (productie van gertenten, massagesalon etc.) Meer informatie over deze projecten volgt later! Zo ook de foto’s want daar is het internet nu veel te traag voor.

Nogmaals onze excuses voor de latere berichtgeving, maar zoals jullie hebben kunnen lezen gaat verder alles goed met ons en zijn we blij dat we nu de goede doelen kunnen gaan bezoeken.

More to come..

Groeten!!

Alfons en Mat

P.s. Dank voor al jullie berichten, extra donaties en reacties!!

Advertentie
reacties
 1. Hilde schreef:

  Jaaa eindelijk weer een mooie update! Ben benieuwd naar alle foto’s, beelden en verhalen.
  Tot morgen! Al bekend hoe laat jullie in Cuijk zijn?
  Groetjes

  • Louis en Reggy schreef:

   Geweldig toppie, goed om te lezen hoe jullie het toch allemaal gelukt is, ondanks alle bijna onbegaanbare stukken, met teams op sleep, goeie reis, tot snel.

   gr, Louis en Reggy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s